Uncategorized @bg

ЗА ONCOMPASS™

ОБЩА МОЛЕКУЛЯРНА ИНФОРМАЦИЯ

ПРОДУКТИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

БАЗА ЗА ПОЗНАНИЕ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ONCOMPASS™?

ONCOMPASS™: КОМПАС В ОНКОЛОГИЯТА ЗА ОТКРИВАНЕ НА НАЙ-ДОБРАТА ПЕРСОНАЛИЗИРАНА ТЕРАПИЯ

Терминът ONCOMPASS™, отнасящ се до тази услуга, която Ви помага да изберете персонализирано лечение, е съчетание от английските думи „онкология“ и „компас“. ONCOMPASS™ предоставя подробна информация за наличието на генна мутация, която повлиява Вашата терапия.

Въз основа на резултата можем да кажем дали във Вашия тумор има специфична генна мутация или мутации, на база на което Вашият онколог може да планира персонализирано лечение за Вас.

Ще Ви бъде предоставена информация относно това дали съществува опция за терапия на някъде по света, която е специално персонализирана за Вашия конкретен тип тумор. Това лечение може да включва едновременно пуснато на пазара лекарство и лекарство в клинично проучване.

Често е ценно да се знае кое лечение е потенциално неефективно, защото това дава възможност за избягване на ненужни страдания и разходи.

Не можем да обещаем, че персонализираното лечение може да бъде приложено във всички случаи въз основа на нашите тестове, но можем да Ви предоставим вдъхващ увереност отговор по този въпрос.

Често отговорът е да продължите с настоящата стратегия за лечение и да не я променяте. Защото дори във времената на таргетните терапии, хирургичното отстраняване все още е най-ефективният метод. Понастоящем прилаганите радиотерапии и химиотерапии, както и техните комбинации, често са успешни. Затова е от първостепенно значение да имате онколог, който да Ви помогне да решите как да използвате възможностите, предоставени на базата на молекулярна информация.

НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ УНИКАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ В ЦЯЛА ЕВРОПА

Oncompass Medicine предоставя иновативен тип здравна услуга – молекулярна онкологична информационна услуга в Европа. В САЩ има само няколко подобни новоучредени доставчици. Трябва да се отбележи, че съществуват големи молекулярни генетични и патологични центрове в Европа, както и центрове, използващи методи за генетични анализи от ново поколение, а данните се оценяват от компании, занимаващи се с биоинформатика. Тези доставчици не са алтернатива на нашите услуги или наши конкуренти, а наши потенциални партньори. Oncompass предоставя услуги, които свързват информацията, получена от изследвания в областта на биологията на рака, резултатите от молекулярните диагностични тестове и информацията, необходима за прилагането на таргетни терапевтични възможности на практика.

ВЪВ ВРЪЗКА С ОГРОМНОТО КОЛИЧЕСТВО ИНФОРМАЦИЯ, НИЕ СЕ НУЖДАМ ОТ НОВИ РЕШЕНИЯ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ШАНСА НА ПЕРСОНАЛИЗИРАНАТА ТЕРАПИЯ

Въпросите, свързани с тестването на над 600 гени и съответствието на 400 лекарства доведоха до експлозия от информация, което затруднява изключително много изучаването и разбирането чрез използване на традиционни методи.
Точно затова нашият диагностичен център предоставя помощни услуги за лекуващи лекари, за да подпомогне интерпретацията на резултатите. Ние предлагаме съдействие при вземането на решение за това към кое активно вещество ще бъде чувствителен или устойчив даден тумор. По този начин можем да помогнем на лекуващия лекар, но е важно да знаем, че лекуващият лекар ще вземе под внимание други критерии при избора на конкретно лекарство (етап на заболяването, съпътстващи заболявания, брой на кръвните клетки, и т.н.).
Има много нови лекарства, одобрени за продажба на пазара в световен мащаб, а стотици други лекарства се разработват в различни държави, много от които са свързани с биомаркери. Невъзможно е да се помнят критериите за включване и изключване за всички клинични проучвания. Поради тази причина има нужда от центрове за молекулярна диагностика и информация подобни на нашият. Освен молекулярни тестове, ние предоставяме и постоянно актуализирана база данни, съдържаща всички налични клинични проучвания. Благодарение на това центърът ни разполага с актуална информация за почти всички клинични проучвания, провеждани във връзка с таргетни терапии.
Резултатите от едно проучване могат да помогнат при избора на финансирани лечения, които са налични в онкологичния център. За някои лекарства или методи на употреба се изисква и разрешение от фармацевтичната институция. Нашите специалисти могат да помогнат на Вашия лекуващ лекар с това разрешение, за да намалят административната му работа. Важно е обаче да се отбележи, че тези възможности за терапия обикновено не се финансират от публични осигурителни фондове.

НИЕ ВИ ПОМАГАМЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ МНОЖЕСТВОТО ГЕННИ МУТАЦИИ

Нашите диагностични тестове са в състояние да открият възможни мутации в около 600 гени, които най-често са отговорни за ракови заболявания. Най-често откриваме тези гени при рак на белия дроб, рак на дебелото черво, рак на стомаха, рак на простатата, рак на яйчниците, рак на гърдата и рак на главата и шията.
Въпреки че не тестваме всички възможни ракови гени, но тестваме най-често срещаните, откриваме мутации в 70-80% от случаите. Всяка от тези мутации може да се появи при всички типове рак, но има някои мутации, които са по-често срещани при един тип рак в сравнение с друг.
В повечето центрове в света се прави оценка само на няколко гени по време на рутинни тестове, но в САЩ често срещана практика е да се тестват няколко десетки гени. Нашите услуги са още по-детайлни, както споменахме по-горе, защото тестваме приблизително 600 възможни генни мутации, свързани с рака, използвайки най-съвременните инструменти и работейки с най-висока експертиза. Нашите услуги са уникални с това, че не извършваме само диагностични дейности, но и Ви помагаме да разберете гените и мутациите, а ние „превеждаме“ резултатите, получени от молекулярните тестове, които да бъдат използвани при терапията.
Пациентите, които идват при нас, не разполагат с неразбираема мозайка от данни, а на тях и лекуващият им лекар се предлага реална и практическа помощ. Ще стане ясно дали има одобрено лекарство или все още няма одобрено лекарство, но с подходящ механизъм на действие спрямо определен тип тумор, и дали има или няма клинично проучване, което може да осигури ефективна терапия, ако бъдете включени в него.

ИНФОРМИРАЙТЕ ДРУГИ

Бъдете социални. Помогнете на познати в борбата с рака като ги информирате за опциите.
ONCOMPASS Gmbh.   |   Privacy Policy