Uncategorized @bg

ЗА ONCOMPASS™

ОБЩА МОЛЕКУЛЯРНА ИНФОРМАЦИЯ

ПРОДУКТИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

БАЗА ЗА ПОЗНАНИЕ

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ТАРГЕТНАТА ТЕРАПИЯ НЕ Е НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА МЕН?

Когато тестът се поръча, се изисква медицинска консултация, защото може да се окаже, че най-добрият вариант за Вас е безопасна операция. Или може да се окаже, че туморът Ви е операбилен в резултат на традиционната химиотерапия.

Поради големия брой гени, тествани от нас, Вие или Вашите близки хора имате добър шанс да открием генната мутация, отговорна за тумора. Също така, трябва да знаете, че модерната таргетна противоракова терапия не може да се прилага при всички пациенти. В момента не можем да открием всички генни мутации и нямаме персонализирани лекарства за всяка генна мутация.

Съответствеността за таргетно лечение винаги зависи от резултатите от молекулярния диагностичен тест. При отсъствието на подходящо лекарство с насочено действие, няма смисъл да се опитва таргетно лечение. Това е така, защото в този случай не може да бъде открита дефектна молекула в туморните клетки, което би позволило постигането на ефикасни резултати, ако е таргетна, или се открива такава генна мутация, за която все още не е известна таргетна терапия.

В тези случаи най-доброто решение ще включва традиционни процедури, т.е. хирургия, химиотерапия, лъчетерапия, хормонална терапия или комбинация от тях. Въпреки това, поръчването на молекулярен диагностичен тест не е ненужно дори и в този случай, защото това е много полезна информация за лекуващия лекар. В случай на негативни резултати, вече знаем, че няма налична таргетна терапия, която би могла да помогне повече от традиционните противоракови терапии. Но само за момента! В днешни дни традиционните терапии (хирургия, химиотерапия, лъчетерапия или хормонална терапия) удължават живота на пациентите. Освен това комбинираните терапии могат да доведат до пълно възстановяване в много случаи. Така че, ако традиционните терапии са успешни, това може да означава още няколко години към живота на пациента, през което време може да се открие ново активно вещество и пациентът да има по-голям шанс да получи достъп до това лекарство, в сравнение със ситуацията, при която нито пациентът, нито лекуващият лекар знае, че в туморните клетки на пациента има точно такава молекулна промяна, повлияна от новото лекарство.

ИНФОРМИРАЙТЕ ДРУГИ

Бъдете социални. Помогнете на познати в борбата с рака като ги информирате за опциите.
ONCOMPASS Gmbh.   |   Privacy Policy